مبارزه با موش هميشه در شهر تهران بصورت سنتي انجام ميشد و شهرداري با راههايي مثل تله و طعمهگذاري سعي ميکرد تعداد اين جوندگان موزي را کم کند. در چند سال گذشته هم اين اقدامات همانند قبل انجام گرفت اما به دليل جمعاوري نادرست زباله چندان ثمري نداشت. هنگامي که انواع مواد غذايي در اختيار موشها باشد، اين جوندگان طعمههاي مسموم را نميخورند. جمعآوري زباله و نظافت شهر سنتيترين وظيفه شهرداري است که در سالهاي اخير رو به فراموشي رفته است. برنامههاي فرهنگي، جشنهاي پر زرق و برق، پروژههاي عمراني بزرگ و ... آن قدر نظر شهردار تهران را به خود معطوف کرده است که سنتيترين وظيفه عمومي مجموعه تحت مديريتاش را از ياد برده است.
کارکرد ضعيف مسئولان خدمات شهري با افزايش موشها در شهر آشکار شده است و شرايط نشان ميدهد صرف هزينههاي هنگفت براي مکانيزه کردن سيستم جمعآوري زباله و رفت و روب معابر نتيجه معکوس بر جاي گذاشته است. نظافت، تنها رفت و روب خيابانهاي اصلي و بزرگراههايي که به چشم ميآيند نيست. با دقت در باغچهها، فضاهاي سبز و جويها ميتوان به درستي در مورد عملکرد خدمات شهري قضاوت کرد. از آن جايي که شهرداري بابت نظافت هر متر مربع به پيمانکار پول ميدهد، هر جايي که به درستي نظافت نشده و و زباله باقي مانده بدون ترديد شهرداري به همان ميزان کلاه رفته است.
يکي از نتايج اين کلاههايي که به سر شهرداري ميرود، افزايش موشهاست در اين شرايط که شهروندان از افزايش موش ها به تنگ آمدهاند و بخش عمدهاي از پيامهاي سامانه 137 به اين شکايتها اختصاص دارد، سيد ناصر کمالي، مدير اداره ساماندهي شهرداري منطقه 11 در گفت و گو با هفته نامه همشهري محله اعلام کرد:
\"موشها براي شهر تهران مفيدند\" او به خبرنگار اين رسانه که زير نظر مستقيم شهرداري فعاليت ميکند توضيح داد: مدتي پيش، ژاپنيها که براي بررسي وضعيت زلزله فعاليت ميکند توضيح داد: مدتي پيش، ژاپنيها که براي بررسي وضعيت زلزله به تهران آمده بودند، متعجب شدند و گفتند طبق بررسيها ما بايد در تهران زلزله شديدي رخ ميداد ولي در 30 سال گذشته چنين اتفاقي رخ نداده است. آنها وقتي علت را بررسي کردند، به لانههاي گسترده موشها برخوردند و گفتند لانههاي گسترده موشها در 30 سال گذشته از رخداد زلزله شديد در تهران جلوگيري کرده است.
عدم واکنش مسئولان شهرداري به اظهارات عجيب کمالي نشان از هم عقيده بودن آنها ميدهد و همچنين مصاحبهاي که هيچ وقت تکذيب نشد.
اين مصاحبه گوياي تفکر مديريت شهري است و بعيد به نظر نميرسد در آيندهاي نه چندان دور، شهرداري با اين استدلال که زباله براي سلامتي مردم مفيد است يا به زيبايي شهر مي افزايد، هفتهاي يکبار زبالهها را جمعآوري کنند و يا ... هر چيزي که الان تصورش برايمان ممکن نيست.
انتهای پیام/